Кухиња заузима централно место у било којој кући, јер је овде да његови власници проводе већину времена (посебно за жене). Стога опремање кухиње, веома је важно запамтити да то не би требало бити само прелепо, већ и прилично згодно. Неколико корисних савета помоћи ће да се постигне жељени резултат.
Прво веће. Предност треба дати практичном намештају, који ће бити погодан за употребу. На пример, препоручљиво је купити купити купити купити намештај на точковима или са уграђеним уређајима, који ће помоћи уштеде простора и створити угодну атмосферу у кући.
Други савет. Препоручује се употреба сваког центиметра кухињског подручја. Поготово у ту сврху стварају се пречке (цеви), који су идеални за причвршћивање ормара у којима ће бити могуће чувати јела или разне зачине.
Трећи савет. Потребно је приступити организацији радног простора са свим одговорностима. Боље ће се организовати, мање ћете морати проводити време на кување и физички се уморите.
Радно подручје је најефикасније на месту у облику троугла. Њени врхови треба да буду судопер, плочица и фрижидер. Доказано је да је најбоље имати ове ставке лево надесно у следећем редоследу: фрижидер, судопер, цоунтертоп и плоча. У исто време, укупна дужина свих сегмената троугла не би требало да пређе 780 центиметра, што ће помоћи рационално кориштењу времена проведеног у кухињи.