Италија је одавно позната по свом вину. И највећа винарија у земљи је Венето, која се продужава од Алпа на северу на Јадранско море на истоку. Венето је подељен у три велике зоне производње вина: језеро Гарда, околину Вероне и Централ Венето.
Последњих двадесет година у овом региону, производња је била ангажована у модернизацији производње и готово потпуно напуштена архаична занатлија за производњу вина. Вина произведена у Верони постала је популарна седамдесетих година прошлог века.
Углавном га троше странци који су се свидели укус, боју и место где је произведено пиће. Најпопуларније сорте биле су меке и лагане Соава, које је у Сједињеним Државама преузео чак и Кјанти продају. Укупно је више од осамдесет разреда вина произведено у Венету. Међутим, подручје винограда не стиже до једног хектара.
У близини језера Гарда се производе такве сорте као што су Цорвина, Рондинела, Молинара. Неки произвођачи и даље производе Бардолино Цлассицо Супериор, који захтева неколико година изложености.
Тачно, продаје се углавном изван земље, јер се сматра атипичним за Италију. Такве сорте као Валполицхелла, Бардолино, Соју се изводе.