Главни недостатак малих кухиња је тај што немају нигде да опреде столове за доручак. Предложени бар за доручак ће се можда уклопити, у било којој мини кухињи због своје компактности. Обавља двије функције: служи као угао за доручак и пространи кухињски ормар.
Преклопиви проток траке може се користити не само за кување, већ и као даска за пеглање. Гардероба бара опремљена је бочним вратима на једној страни, а ако је потребно, можете пружити врата с друге стране, што ће у ормару учинити још погоднијим.
Ово ће бити потребна иверица дебљине 16 мм, обложена пластиком; шипке са одељком од 12к12 и 25к25 мм; даске са одељком од 100к25 мм; намештај; закривљене петље намештаја или петље- «жабе»; куглице; Построја за тепихе: Електричар или ручни диска тестера; Електрична вежба; Ручна мала-тооточена тестера; куцање; Мерач склопиве; стезаљке; Квадрат са нагласком.
Сви делови тијела кухињске траке, осим угаоних барова подрума и оквира цоунтертопа, исече се од материјала са плоче исте дебљине. Најбоље за то је погодно за иверицу прекривену пластиком. Све спољне ивице делова су суочене са врућим гвожђем са намештајем. Детаљи о барма могу се направити од других материјала. Главна ствар је снабдевање њима након водоотпорног премаза.
Везе између делова кухињске траке изводе се на намештајима. Детаљи о оквиру подрума и псовћа повезани су «на брковима» (евентуално и веза ВСТ).
Облик кухињске траке и постављање полица и врата зависе од одређених услова (ако је потребно, величине наведене на листи могу се мењати). Оптимална висина у радном положају цоунтертоп је 70-80 цм.